Over InfographicsLab

Wij helpen je om data voor jouw doelgroep inzichtelijk en toegankelijk te maken. We geloven dat goede infographics data vertalen naar een verhaal – of ‘narrative’. Infographics zijn daardoor meer dan een feitelijke weergave van getallen, instructies of kwalitatieve onderzoeksresultaten: ze helpen jouw doelgroep om informatie te interpreteren.

Jouw verhaal in een infographic? Neem dan contact met ons op.

Werkwijze

Data

Onze storytellers analyseren jouw data en vertalen deze data naar een verhaal. Op deze manier besluiten we samen met jou welke boodschap we communiceren en hoe de data daar onderdeel van zijn. Of je nu wilt informeren, overtuigen of een gesprek wilt aanjagen.

Design

Onze copywriters en grafisch ontwerpers werken jouw verhaal uit: visueel en in tekst. Doelgroepgericht, maar altijd met aandacht voor een bestaande huisstijl en tone-of-voice. Waar nodig helpen we organisaties bij het doorontwikkelen van hun huisstijl naar een infographicshuisstijl.

Development

De meeste infographics maken we voor een online omgeving, steeds vaker met interactieve of geanimeerde elementen. We hebben onze eigen developers en front-end developers om deze interactieve infographics te realiseren.

Distributie

Een infographic of serie infographics moet bij de juiste lezer en gebruiker belanden. Wij helpen je hierbij. Onze teamleden hebben jarenlange ervaring in PR en campagnes. We zoeken samen met jou naar kansen om via interne kanalen, 'social', advertenties, direct marketing en traditionele (massa)media jouw doelgroep te bereiken.

Producten

Statische
infographics

Statische infographics zijn zowel online als in print ideaal voor het neerzetten van een krachtig beeld. Dat biedt de ruimte om vanuit jouw data een heldere verhaallijn naar je doelgroep te communiceren of ze aan te moedigen door jouw data te grasduinen.

Interactieve
infographics

Met interactieve elementen bieden we jouw doelgroep de kans om online te ‘spelen’ met jouw data of een eigen infographic vanuit jouw data samen te stellen. Deze interactie verhoogt de relevantie van informatie voor jouw publiek en kan processen daadwerkelijk tastbaar maken.

Geanimeerde
infographics

Een animatiefilm biedt jou de kans om snel de essentie van een complex verhaal helder uit te leggen. Voice-overs en geanimeerde visualisaties helpen je om een context te schetsen, details te verkennen en verbanden uit te lichten.

Team

Bas Sponselee

Lead developer

Jalmar Pfeifer

Chief storyteller

Alwin Böhmer

UX/UI designer

Theo Schroen

Chief inspiration officer

Charlotte Claessens

Junior designer

Joep van der Heijden

Senior copywriter