Society

InfographicsLab maakt datavisualisaties met maatschappelijke impact. Zo ontsluiten we data die relevant zijn voor de samenleving, creëren we bewustwording rond thema’s die er ‘toe doen’ en helpen we bedrijven om te groeien.

Concreet visualiseren we bijvoorbeeld open datasets die NGO’s en marktpartijen gebruiken, ontwerpen we data-driven tools en whitepapers om leads te genereren en ontwikkelen we content voor bewustwordings- en advocacy-campagnes.

Visualisatie van open datasets

Boer & Bunder

Ministerie van Economische Zaken

Samen met CropR en Hackwerk mikten we op open data-innovatie in agrifood. InfographicsLab ontwierp de user interface en user experience.

Met de applicatie kan een bezoeker in één muisklik verschillende open datasets over alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland verkennen.

boerenbunder_medium-1
boerenbunder_vierkant

Boer & Bunder ontsluit voor ieder perceel onder meer informatie over soorten gewas, grondsoorten en satellietinformatie over oogsten.

Meld je aan voor onze maandelijkse digitale inspiratiekrant.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
voor het versturen van onze digitale nieuwskrant gebruiken wij Mailchimp en Wordpress.

Infographic tegen woninginbraken

1DagNiet

1DagNiet & TNO

Met TNO en 1DagNiet ontwikkelden we een infographic met anti-inbraaktips. Een matrix met een groot aantal adviezen brachten we terug tot een compact verhaal met concrete tips.

De infographic maakten we geschikt voor een responsive website, voor gebruik in sociale media en voor print. Dit sloot naadloos aan bij de onderliggende contentstrategie.

1dagniet_vierkant
1dagniet_vierkant-2

Via eigen kanalen en via geplande earned media lazen honderdduizenden Nederlanders actief één of meer van de tips uit de infographic. Tien procent bezocht de website voor verdiepende informatie.

Corporate story in een animatie

INCISION Academy

Incision

INCISION Academie biedt e-learning voor chirurgen: anyplace, anytime. InfographicsLab vertaalde de corporate story naar een animatie.

De start-up INCISION Academy geeft zorgverleners wereldwijd toegang tot instructies voor het uitvoeren van chirurgische ingrepen.