Governance

InfographicsLab visualiseert data om jouw beleid en strategie tastbaar te maken. Dat doen we onder meer door beleidsvorming te ondersteunen of bestaand beleid uit leggen. Daarnaast helpen we jouw organisatie bij het maken van een transparantieslag en het verantwoorden van resultaten aan jouw stakeholders.

Concreet visualiseren we bijvoorbeeld interactieve jaarverslagen, beleidsrapportages, prognoses, corporate stories en toekomstverkenningen.

Visualisatie van toekomstverkenning

Sociaal en Cultureel Planbureau

Sociaal en Cultureel Planbureau

Voor het Sociaal en Cultureel Planbureau visualiseerden we het Sociaal en Cultureel Rapport 2016: Een toekomstverkenning over Nederland richting 2050.

We ontwierpen een dynamisch beeldverhaal in een aparte online omgeving. De interactie tussen tekst en beeld geven de lezer in korte tijd de kernboodschap van het rapport.

scp-2
middel_scp_infographicslab-2

Lezers die meer willen weten, kunnen direct extra informatie lezen of het rapport downloaden. Ook de gedrukte variant van het rapport voorzagen we van visuals. Zowel op de cover en bij de verschillende hoofdstukken.

Meld je aan voor onze maandelijkse digitale inspiratiekrant.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
voor het versturen van onze digitale nieuwskrant gebruiken wij Mailchimp en Wordpress.

Data, infographics, tekst en tijdlijnen in één interactief jaarverslag

Isala jaarverslag

Isala

De input van onder meer artsen, medewerkers, cliëntenraad, Raad van Bestuur, co-assistenten en leidinggevenden vertaalden we voor Isala naar een interactief, digitaal jaarverslag: Zorg voelbaar beter.

Het jaarverslag laat zien hoe Isala-medewerkers in 2016 letterlijk iedere dag keken wat er beter kon voor de patiënt.

isala-2
isala-1

We illustreerden dit door het combineren van data, infographics, tekst en tijdlijnen. Daarnaast benutten we veel bestaande content, zoals patiëntenverhalen, beelden en video.

Visualisatie voor interne besluitvorming

Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht vernieuwt haar intranet. Voor het betrekken van diverse interne stakeholders maakten we een serie infographics die de kern van het nieuwe intranet visualiseerden.

De infographics kwamen samen in een handzame online en offline presentatie van vijf pagina’s.

uu_vierkant-1