Governance

InfographicsLab visualiseert data om jouw beleid en strategie tastbaar te maken. Dat doen we onder meer door beleidsvorming te ondersteunen of bestaand beleid uit leggen. Daarnaast helpen we jouw organisatie bij het maken van een transparantieslag en het verantwoorden van resultaten aan jouw stakeholders.

Concreet visualiseren we bijvoorbeeld interactieve jaarverslagen, beleidsrapportages, prognoses, corporate stories en toekomstverkenningen.

Visualisatie van toekomstverkenning

Sociaal en Cultureel Planbureau

Sociaal en Cultureel Planbureau

Voor het Sociaal en Cultureel Planbureau visualiseerden we het Sociaal en Cultureel Rapport 2016: Een toekomstverkenning over Nederland richting 2050.

We ontwierpen een dynamisch beeldverhaal in een aparte online omgeving. De interactie tussen tekst en beeld geven de lezer in korte tijd de kernboodschap van het rapport.

scp-2
middel_scp_infographicslab-2

Lezers die meer willen weten, kunnen direct extra informatie lezen of het rapport downloaden. Ook de gedrukte variant van het rapport voorzagen we van visuals. Zowel op de cover en bij de verschillende hoofdstukken.

Meld je aan voor onze maandelijkse digitale inspiratiekrant.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Visualisatie voor interne besluitvorming

Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht vernieuwt haar intranet. Voor het betrekken van diverse interne stakeholders maakten we een serie infographics die de kern van het nieuwe intranet visualiseerden.

De infographics kwamen samen in een handzame online en offline presentatie van vijf pagina’s.

uu_vierkant-1

Interactief jaarverslag: Digitaal Fit!

SeniorWeb

SeniorWeb

Interactieve visualisaties, verduidelijkende infographics, bestaand fotomateriaal en gelaagde teksten om terug te blikken op 2015.

De website lijkt voor de gebruiker een beknopte one-pager. Voor de geïnteresseerde lezer biedt de pagina tegelijk veel opties voor verdieping.

seniorweb_vierkant-1
seniorweb_medium-1

Zonder de pagina te verlaten kan de bezoeker op verkenning naar achtergrondinformatie, extra quotes en zelfs video-materiaal.